Tuesday 25 August 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΧΑΜΟΥΤΖΗΔΕΣ


(Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία)

"Την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του και το περιβάλλον είναι καλεσμένος στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος.

Η πρόσκληση, που κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες μέρες μέσα από το Διαδίκτυο, μέσω blogs, e-mails, αλλά και sms, έχει ήδη τεράστια απήχηση. Και την Παρασκευή το απόγευμα αναμένεται να βρίσκονται στο Σύνταγμα άτομα κάθε ηλικίας και πολιτικής πεποίθησης, φορώντας μαύρα ρούχα, προκειμένου να ζητήσουν επιτακτικά, και για ακόμη μια φορά να κηρυχθούν αυτόματα αναδασωτέα όλα τα καμένα των τελευταίων δέκα ετών. Αναδασωτέα στην πράξη και όχι στα λόγια. Κατά τη συγκέντρωση, «καμένα δέντρα θα κατατεθούν στο προεδρείο της Βουλής ως απάντηση της φύσης και των ενεργών πολιτών στις πολιτικές που τα έκαψαν», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόσκληση. Ακόμη, θα κατατεθεί και το αίτημα να καταδικάζονται με την κατηγορία του κακουργήματος όλοι οι ιδιοκτήτες, οι εργολάβοι και οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια σε οποιοδήποτε κτίσμα ανεγέρθηκε σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις. Αντίστοιχη συντονισμένη δράση, που είχε ξεκινήσει και πάλι από το Διαδίκτυο, είχε γίνει πριν από δύο χρόνια, σε ένδειξη οργής και διαμαρτυρίας για τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007, που έκαναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα πράσινου. Και τότε εκατοντάδες πολίτες, φορώντας μαύρα ρούχα, είχαν γεμίσει την πλατεία Συντάγματος. Αυτή τη φορά οφείλουμε όλοι το μήνυμα να είναι πιο ηχηρό, πιο αποφασιστικό, πιο συντονισμένο".


Πρίν δύο χρόνια ενεργοί πολίτες της Θεσσαλονίκης συγκεντρωθήκαμε στον Λευκό Πύργο ντυμένοι στα μαύρα σε μια βουβή διαμαρτυρία. Αφορμή ήταν οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της συστηματικής καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Σήμερα, μετά το έγκλημα που συντελέστηκε και στην Αττική, ο εφησυχασμός είναι ολέθριος. Η αναποτελεσματικότητα ενός ολοένα και πιο διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού και η διαιώνιση της χειραγώγησης των πολιτών από τη μηντιοκρατία και τους απολιθωμένους μηχανισμούς πολιτικής εκπροσώπησης δεν αφήνουν περιθώρια για ευσεβείς πόθους. Απέναντι σε έναν εφιάλτη που γίνεται πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, η αντίδρασή μας, βουβή ή ηχηρή, πρέπει να γίνει αισθητή. Η Αττική είναι δίπλα μας και η φωτιά δεν έχει μπεί στο σπίτι του γείτονα αλλά ήδη καίει το δΙκό μας σπίτι.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

στις 7:00 μ.μ.

ΟΛΟΙ

με μαύρα ρούχα

στoν Λευκό Πύργο



Ενημέρωση στο twitter
#grfires